Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα πάει σε grexit αλλά σε στασιμοχρεοκοπία

0
2

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την για διπλή ρητορική και για πλήρη υποταγή στην τρόικα.

«Ακούω τις ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώς ένα βαθμό και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που ομνύουν στο μνημόνιο και επικαλούνται την ανάγκη να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα εγκαίρως ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας πως «υποτάσσεστε πρακτικά στην τρόικα, ενώ το άγχος είναι η ψήφιση ή και η κατάργηση ψηφισμένων από εσάς νόμων προκειμένου να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του μνημονίου».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «προκειμένου να συντηρείται αυτή η ψευδαίσθηση και διπλή ρητορεία η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά επινοεί διάφορα πράγματα. Η τελευταία επινόηση είναι η σύνδεση του προσφυγικού με τη χαλάρωση του μνημονίου. Ξανάνοιξε ο κ. Τσίπρας χθες το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά συνδέοντάς το με το προσφυγικό».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για πλήρη υποταγή στην τρόικα λέγοντας πως ενώ «εμφανίζεται να ανθίσταται ρητορικά, ψηφίζει και καταψηφίζει και καταργεί αυτά που η ίδια ψήφισε» και πως «εξακολουθεί να συντηρεί επικίνδυνες ψευδαισθήσεις, ενώ η χώρα δεν έχει καμία στρατηγική». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι λόγω αυτής της πολιτικής η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε grexit αλλά σε στασιμοχρεοκοπία με ολέθριες συνέπειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here