Βενιζέλος: Tίναξαν την μπάνκα στον αέρα

0
4

«Δυστυχώς, χάνουμε εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σχολιάζοντας πως «η λογική ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίζει κομματικό χρόνο επειδή κρατά συμπαγή την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και έχει επιβάλει τις παραιτήσεις των διαφωνούντων βουλευτών –όπως έγινε με την κυρία Κατριβάνου– δεν σημαίνει τίποτα από πλευράς οικονομίας και έθνους».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 «οι άνθρωποι που ψήφισαν, ψήφισαν με την ελπίδα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο γι’ αυτούς και τον τόπο, κάτι διαφορετικό, ότι δεν θα εφαρμοσθεί ένα τρίτο Μνημόνιο και μετά ένα τέταρτο Μνημόνιο και μετά ένα Μνημόνιο εις το διηνεκές, και μετά το 2018, χωρίς τέρμα, χωρίς τέλος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «για να ξαναγυρίσουμε στην ανάπτυξη πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις, οι προϋποθέσεις είναι κοινωνικές και πολιτικές πρωτίστως. Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι δευτερογενές, προηγούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις».

Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση πήρε «δυστυχώς πολύ λιγότερα από όσα είχαν δεσμευτεί οι εταίροι μας ότι θα δώσουν το 2012 ως συμπλήρωμα στη μεγάλη παρέμβαση, την κολοσσιαία παρέμβαση που έγινε το 2012» και ανέφερε ότι «με τη βλάβη που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε δυναμική να έχουμε χρέος 250% του ΑΕΠ και 60% του ΑΕΠ το χρόνο χρηματοδοτικές ανάγκες, δηλαδή τίναξαν την μπάνκα στον αέρα».

Για την Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι ταυτισμένος με αυτό τον χώρο, σημειώνοντας πως «οτιδήποτε καλό έχει γίνει στον τόπο, έχει γίνει με εγγυητή τη δημοκρατική παράταξη και αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος (…) είναι ο κορμός και ο εγγυητής της προοπτικής της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here