Βενιζέλος: Θα βλέπετε τη διαπραγμάτευση για το PSI με το κυάλι και θα την προσκυνάτε

0
3

 

 Την διαπραγμάτευση για το PSI «θα την βλέπετε με το κυάλι και θα την προσκυνάτε», υποστήριξε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τα βοσκοτόπια.

Σημειώνεται ότι επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας ότι «υπερβαίνει τα θεσμικά όρια του ρόλου του» με όσα υποστηρίζει για το PSI.

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι την ρύθμιση για το χρέος «θα την παίρνατε ούτως ή άλλως» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ευνουχίζετε την διαπραγμάτευση για το χρέος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα «γιατί ο Τσίπρας πυροδότησε την πολιτική ένταση αναζητώντας δήθεν συναίνεση» και εκτίμησε ότι «στην πραγματικότητα το έκανε γιατί δεν θέλει την συναίνεση, ούτε την αλλαγή του ετερόκλητου σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τον αφήνει πολιτικά ανεξέλεγκτο, επιδιώκει να ψηφιστούν χειρότερες ρυθμίσεις από αυτές που έφτυνε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κλίμα της αντιμνημονιακής δημαγωγίας. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει την αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «εθνική δημαγωγία» την πρόταση Τσίπρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να διατυπωθεί κοινή θέση όλων των κομμάτων για τη μη μείωση των συντάξεων.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «είναι προκλητικό και ανιστόρητο» να συγκρίνει κανείς την κατάσταση της χώρας με το 2009 με την κατάσταση του 2014 και του 2015. «Ας σκεφτεί ο καθένας αν σήμερα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα. Προφανώς είμαστε πολύ χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν το μακροοικονομικό περιβάλλον ήταν διαφορετικό, αν η δυναμική της οικονομίας ήταν αυτή που ήταν 12 μήνες πριν, θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε το ασφαλιστικό», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν έθεσε το ζήτημα των πλωτών hot spots, ώστε η μεταφορά να γίνεται όχι μέσω Ελλάδος, αλλά μέσω οποιουδήποτε ευρωπαϊκού λιμένα». «Όλα πρόχειρα, όλα χύμα», σχολίασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here