Βενζινάδικα, μοτοσυκλέτες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία και σπίτια λήστευε 7μελής σπείρα που εξαρθρώθηκε στην Αττική

0
27

 

Εγκληματική ομάδα με δράση σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε η αστυνομία.
Τα μέλη της διέπρατταν ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π και ταχυδρομικά καταστήματα, καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν έξι Έλληνες και ένας Αλβανός , ηλικίας από 22 έως 33 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συρροή, διακεκριμένες κλοπές και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αθλητικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 24 και 25 ετών, για αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και ηθική αυτουργία σε κλοπή.

Για τις κλοπές είχαν μαζί τους ειδικές συσκευές παραβίασης των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ώστε να παρακάμπτουν το immobilizer των οχημάτων που αφαιρούσαν. Στη συνέχεια τα πουλούσαν ολόκληρα ή ως ανταλλακτικά ή τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν την επόμενη ληστεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις, από τις οποίες οι έξι είναι ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Νέα Μάκρη. Μία ένοπλη ληστεία έγινε σε ταχυδρομικό κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και μία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στην ίδια περιοχή. Ακόμα έχουν εξιχνιαστεί πέντε κλοπές μοτοσυκλετών από το Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη και μια διάρρηξη σε σπίτι στο Χαλάνδρι.

Η αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here