Μπέπε Γκρίλο: Να φύγουν από το ευρώ Ελλάδα και Ιταλία

0
4

Η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC  ο αρχηγός του Κινήματος των 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

«Πώς θα βγει η Ελλάδα από όλο αυτό; Μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια έξοδο από το ευρώ» ανέφερε ο πρώην κωμικός και πρόσθεσε πως η Ιταλία θα πρέπει επίσης να ακολουθήσει το παράδειγμα της χώρας μας.

Ερωτηθείς αν η Ιταλία θα πρέπει να επιστρέψει στη λίρα απάντησε: «Ναι, με μια κεντρική τράπεζα ή οποία θα έχει υπό τον έλεγχό της τη συναλλαγματική ισοτιμία. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Κάθε χώρα με το δικό της νόμισμα και η ΕΚΤ θα ελέγχουν τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

Αν και παραδέχθηκε πως δεν είναι οικονομολόγος, συνηγόρησε υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών και τάχθηκε για ακόμα μια φορά κατά της λιτότητας.

Επικαλούμενος τους οικονομολόγους Τζόσεφ Στίγκλιτς και Πολ Κρούγκμαν είπε: «Λένε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί (αποτελεσματικά). Το λέω με όλη μου την ψυχή. Μιλάω με την κοινή λογική ενός κωμικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here