Βερναρδάκης: Μόλις το 0,08% των δημοσίων υπαλλήλων βρέθηκε με πλαστά πτυχία

0
2

 

Στοιχεία για τα πλαστά πτυχία στον δημόσιο τομέα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Ο υπουργός χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει λέγοντας πως έχουν ελεγχθεί όλα τα πτυχία και πως τα τελευταία 4 χρόνια έχει γίνει ανάκληση διορισμού 493 ατόμων. Κάνοντας λόγο για «εκ του πλαγίου επίθεση στον καλό δημόσιο τομέα» τόνισε πως «οι 493 αναλογούν στο 0,08% των υπαλλήλων».

Στη συνέχεια το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά τα στοιχεία επισημαίνοντας ότι:

1) Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας έθεσε οριστικά εκτός του Μητρώου του Δημοσίου, τα συγκεκριμένα άτομα.

2) Η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων και ο έλεγχος γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτά είναι διαρκής, από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου.

3) Για το σκοπό αυτό άλλωστε σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, έχει αναπτυχθεί ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., στην οποία οι φορείς καταχωρίζουν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του εν θέματι ελέγχου.

4) Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι αρμόδια Υπηρεσία για την ανάδειξη των αποτελεσμάτων από τη διεξαγωγή του ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών, όσον αφορά σε πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά που εντοπίστηκαν κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών στα προσωπικά μητρώα δημοσίων υπαλλήλων, είναι το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού, στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υπάλληλοι σχετικά με την πειθαρχική παραπομπή ή την ποινική δίωξή τους.

«Με αφορμή και το θόρυβο των τελευταίων ημερών από μερίδα του Τύπου και πολιτικά πρόσωπα επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί (και) στο Δημόσιο, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους, απέναντι πρωτίστως στους πολίτες που εισπράττουν τις συνέπειες από την υποστελέχωσή του και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here