Βερναρδάκης: Επανέρχεται η προσαύξηση 25% για υπερωρίες σε μουσεία

0
9

 

Η κυβέρνηση φέρεται να ενδίδει στις πιέσεις ομοσπονδιών και ενώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και να επαναφέρει την προσαύξηση κατά 25% της ωριαίας αποζημίωσης για παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου για το προσωπικό μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης δεσμεύθηκε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ – ΥΠΠΟ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ότι θα εισηγηθεί σχετική ρύθμιση που θα περιληφθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, το συντομότερο δυνατό.

Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους φύλακες και το προσωπικό καθαριότητας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Η υπερωριακή αποζημίωση του κλάδου μπήκε με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε μόλις πριν από 15 ημέρες. Αντιδρώντας η ΠΕΥΦΑ κήρυξε αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι να επανέλθει η παροχή.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παράλληλα, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, θα εξεταστεί το αίτημα των φορέων για την άμεση ενίσχυση των χώρων αυτών με μόνιμο προσωπικό φύλαξης, προκειμένου να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο, κυρίως, την εικόνα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here