Βγαίνει απ’ τα συρτάρια ο φόρος τραπεζικών συναλλαγών

0
6

Για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό είναι απαραίτητο να εξευρεθούν μέτρα που θα αποδώσουν 1,8 δις ευρώ. Λίγο πριν  αρχίσει ο πιο καθοριστικός γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών γράφονται και ξαναγράφονται τα μέτρα με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», ένα μέτρο που μπαίνει και βγαίνει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η επιβολή ειδικού τέλους 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό, βγήκε ξανά από τα συρτάρια, με κάποιες εξαιρέσεις.Η εφημερίδα επισημαίνει πως οι θεσμοί δε συμφωνούν με την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά οι υποστηρικτές του μέτρου εκτιμούν ότι το τέλος αυτό δε θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες, ενώ θα έχει σημαντικά ετήσια έσοδα για το κράτος.

Στην περίπτωση επιβολής φόρου 0,01% στις τραπεζικές συναλλαγές υπολογίζεται ότι τα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, με φόρο ένα τοις χιλίοις, αν κάποιος πληρώνει μέσω τράπεζας ενοίκιο 600 ευρώ, τότε το ειδικό τέλος θα ήταν 60 λεπτά του ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here