Βγενόπουλος: Θα καταθέσω εγώ τη Διάταξη της κ. Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών

0
11

 

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, πρόεδρος της MIG γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει ο ίδιος υπόψη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής τη Διάταξη Αρχειοθέτησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Βγενόπουλος: «Αντιλαμβάνομαι ότι η Επιτροπή Θεσμών ζήτησε από την Εισαγγελέα Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη τη Διάταξη Αρχειοθέτησης για την υπόθεση της Λαϊκής και ότι η ίδια απέρριψε κατά τη νομική της κρίση το σχετικό αίτημα.

Δεν επιθυμώ να κρίνω την ορθότητα του αιτήματος της Επιτροπής Θεσμών από συνταγματικής και νομικής πλευράς, όμως νομίζω ότι σαν εξέλιξη κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ανοίγει νέους δρόμους στην ερμηνεία της διάκρισης των εξουσιών.

Κατόπιν αυτού όταν κληθώ από την Επιτροπή Θεσμών προτίθεμαι στα πλαίσια της κατάθεσής μου να καταθέσω και την αιτηθείσα Διάταξη την οποία κατέχω νομίμως ως έχων έννομο συμφέρον, καθώς και άλλες Δικαστικές Αποφάσεις, Διατάξεις και Αναφορές σχετικές με την εξεταζόμενη υπόθεση, ώστε να διευκολύνω την Επιτροπή Θεσμών στο επιτελούμενο έργο της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here