Μπηχτή Αβραμόπουλου σε Τσίπρα για το ευρώ

0
3

Αιφνιδιαστική συνάντηση είχε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, την πρώτη μετά το θεαματικό «άδειασμα» που του είχε επιφυλάξει για την προεδρία της Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε το πρόβλημα των μεταναστών -ο Αβραμόπουλος ως Επίτροπος κατέχει αυτό το το χαρτοφυλάκιο- αλλά και το συνολικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Ζητάμε αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου», είπε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει ο Επίτροπος «γνωρίζω ότι και η Ευρώπη προβληματίζεται. Κάτι πρέπει πλέον να αλλάξει».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα θύματα ενός άπιαστου ονείρου χιλιάδων ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, τονίζοντας  ότι  «απαιτείται διπλή αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και προς τις χώρες που είναι πύλες εισόδου. Αυτή η διπλή αλληλεγγύη είναι σήμερα ζητούμενο για την Ελλάδα»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  υπογράμμισε, πάντως, ότι  «το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συνδέεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης», ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι δεν μπορεί να διανοηθεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here