Βild: Έως και 1,5 εκατ. πρόσφυγες αναμένονται φέτος στη Γερμανία

0
7

 

Έως και 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να δεχθεί φέτος η Γερμανία, έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που ανέφερε ως τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με «ένα απόρρητο έγγραφο» που επικαλείται η εφημερίδα Bild.

Μέχρι στιγμής,  οι γερμανικές αρχές έκαναν λόγο για 800.000 με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες για το 2015, γεγονός που αποτελεί ούτως ή άλλως ρεκόρ για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, πλέον το Βερολίνο εκτιμά ότι τους επόμενους τρεις μήνες ενδέχεται να υποδεχθεί 920.000 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους για το 2015.

«Ο σημαντικός αριθμός των αιτούντων άσυλο κινδυνεύει να επιβαρύνει ιδιαίτερα τα κρατίδια και τις κοινότητες» της Γερμανίας, προσθέτει το έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος και για «κίνδυνο κατάρρευσης των παροχών».

Ήδη παρουσιάζονται ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως καταλύματα και εγκαταστάσεις υγιεινής, ενώ τα κρατίδια και οι κοινότητες έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Αν η εισροή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, οι κοινότητες της Γερμανίας θα ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους αναφορικά με την φροντίδα, τη στέγαση και την ενσωμάτωση των προσφύγων», επεσήμανε ο Γκερντ Λάντσμπεργκ επικεφαλής της γερμανικής ένωσης πόλεων και κοινοτήτων στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse.

Κάθε πρόσφυγας στον οποίο χορηγείται άσυλο στη Γερμανία έχει το δικαίωμα να φέρει στη χώρα την οικογένειά του, υπενθυμίζει η Bild, τονίζοντας πως -με βάση το έγγραφο- με αυτό τον τρόπο κάθε πρόσφυγας θα μπορέσει να φέρει στη χώρα κατά μέσο όρο «τέσσερις με οκτώ» συγγενείς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here