Βίντεο με τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην εκκλησία έδωσε ο ISIS

0
16

 

O ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δύο άντρες που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία και στο στιγμιότυπο δηλώνουν πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ Amaq μία ημέρα μετά την εισβολή των δύο αντρών σε εκκλησία της Νορμανδίας την ώρα της λειτουργίας και υποχρέωσαν τον ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.

Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

Στο μεταξύ ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», πρόκειται για τον Αμπντέλ Μαλίκ, 19 ετών , η ταυτότητα του οποίου εντοπίστηκε στη διάρκεια έρευνας των αρχών στο σπίτι της οικογένειας του Κερμίς.
Είναι πιθανότατα από τη Σαβοϊα. Δεν έχει φάκελο στην αστυνομία. Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν δακτυλικά του αποτυπώματα, κι ούτε DNA γεγονός που καθυστέρησε την ταυτοποίησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here