Βίτσας: Προσφυγικό διαβατήριο για όσους μείνουν μεγάλο χρονικό διάστημα

0
10

 

Το ενδεχόμενο καθιέρωσης προσφυγικού διαβατηρίου εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, αυτό συζητείται στο πλαίσιο της υλοποίησης πολιτικής για εκείνους που θα μείνουν στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε ημερίδα της ΟΚΕ για την προσφυγική κρίση, ο κ. Βίτσας είπε: «Δεδομένου ότι πολλοί πρόσφυγες μπορεί να μείνουν ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς δικαιώματα και η σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε προσφυγικό διαβατήριο».

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δε θεωρείδομές τον Πειραιά και την Ειδομένη αλλά στη χώρα λειτουργούν ήδη 34 κέντρα φιλοξενίας.. Παραδέχθηκε ότι το κέντρο στο Ελληνικό χρειάζεται αποσυμπίεση και επισήμανε ότι αν και η συντριπτική πλειοψηφία περιφερειαρχών έχει βοηθήσει στην προσπάθεια , υπάρχουν προβλήματα με κάποιους δημάρχους και χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και επαφή.

Είπε ότι η κυβέρνηση ρίχνει μεγάλο βάρος στην ενημέρωση και την πειθώ απέναντι στους πρόσφυγες και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή στη Λέσβο υπάρχουν πρόσφυγες που πιστεύουν ότι τα σύνορα είναι ακόμα ανοιχτά και όταν είπαμε ότι τα σύνορα έχουν κλείσει, έπαθαν σοκ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here