Βloomberg: «Διαχειρίσιμο» ένα Grexit για την Άγκελα Μέρκελ

0
9

 

«Ο Τσίπρας δοκιμάζει την  υπομονή της Μέρκελ» αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας η γερμανίδα καγκελάριος θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας «σκληραίνοντας» τη στάση της.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Άγκελα Μέρκελ θα έχει μαζί της στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η οικονομική επίπτωση στη Γερμανία από μια ελληνική χρεοκοπία θα περιοριζόταν στα 1 δισ. ευρώ ετησίως.

« Η Μέρκελ έχει ακόμη απλωμένο χέρι στους Έλληνες αλλά είναι σαφές τώρα ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τη μέση του τραπεζιού για να κλείσει μια συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING-Diba στην Φρανκφούρτη.

«Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν γρήγορα στην πραγματικότητα ότι η Γερμανία έχει κάνει τη δουλειά της και έχει υπολογίσει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη»προσθέτει.

Την ώρα που ο Σόιμπλε  φέρεται να εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών, η Καγκελαρία έχει αναζητήσει βοήθεια από τις ευρωπαϊκές αρχές για την «τρύπα» που θα δημιουργούσε μια ελληνική στάση πληρωμών επί των δανείων βοήθειας, στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η επίδραση θα ανερχόταν πιθανώς στα 40 δισ. ευρώ για τα επόμενα 40 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2020, όταν η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει τα ευρωπαϊκά δάνεια βοήθειας, έναντι εκτιμήσεων για 70 δισ. ευρώ από τον Marcel Fratzscher, τον επικεφαλής του ινστιτούτου DIW.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here