Βloomberg: «Διαχειρίσιμο» ένα Grexit για την Άγκελα Μέρκελ

0
1

 

«Ο Τσίπρας δοκιμάζει την  υπομονή της Μέρκελ» αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας η γερμανίδα καγκελάριος θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας «σκληραίνοντας» τη στάση της.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Άγκελα Μέρκελ θα έχει μαζί της στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η οικονομική επίπτωση στη Γερμανία από μια ελληνική χρεοκοπία θα περιοριζόταν στα 1 δισ. ευρώ ετησίως.

« Η Μέρκελ έχει ακόμη απλωμένο χέρι στους Έλληνες αλλά είναι σαφές τώρα ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τη μέση του τραπεζιού για να κλείσει μια συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING-Diba στην Φρανκφούρτη.

«Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουν γρήγορα στην πραγματικότητα ότι η Γερμανία έχει κάνει τη δουλειά της και έχει υπολογίσει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη»προσθέτει.

Την ώρα που ο Σόιμπλε  φέρεται να εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών, η Καγκελαρία έχει αναζητήσει βοήθεια από τις ευρωπαϊκές αρχές για την «τρύπα» που θα δημιουργούσε μια ελληνική στάση πληρωμών επί των δανείων βοήθειας, στον προϋπολογισμό της Γερμανίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η επίδραση θα ανερχόταν πιθανώς στα 40 δισ. ευρώ για τα επόμενα 40 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2020, όταν η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να αποπληρώνει τα ευρωπαϊκά δάνεια βοήθειας, έναντι εκτιμήσεων για 70 δισ. ευρώ από τον Marcel Fratzscher, τον επικεφαλής του ινστιτούτου DIW.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ