
Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με τη χώρα μας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg -επικαλούμενο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις ώστε να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για γεωπολιτικούς λόγους. Αντίθετα, ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται ανοιχτός σε έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Η διαφωνία μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών έχει επεκταθεί και στην 311μελή κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU) στην γερμανική κάτω Βουλή (Bundestag), η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τυχόν αλλαγές στο Μνημόνιο ή ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.
Σύμφωνα μάλιστα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, πολλοί βουλευτές του CDU-CSU δυσκολεύονται να στηρίξουν την θέση της κ. Μέρκελ, και αν υποχρεωθούν να επιλέξουν θα συμπαραταχθούν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πηγή φωτογραφίας: Sean Gallup/Getty Images