Βloomberg: Το Eurogroup μελετά την άμεση καταβολή στην Ελλάδα 1,9 δισεκ.

0
4
(L-R) Luxembourg's Prime Minister and Eurogroup chairman Jean-Claude Juncker, IMF President Christine Lagarde, Germany's Deputy Finance Minister Joerg Asmussen and Finance Minister Wolfgang Schaeuble talk at the start of an Euro zone finance ministers' meeting in Brussels October 21, 2011. The European Union has agreed that around 100 billion euros (87 billion pounds) is needed to recapitalise the European banking system, but splits remain before a high-profile summit Sunday over how to strengthen the euro zone's bailout fund. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

Την άμεση καταβολή στην Ελλάδα ποσού 1,85 δισ. ευρώ που θα είναι διαθέσιμο πριν τις 30 Ιουνίου, οπότε και πρέπει να καταβληθεί η δόση των 1,9 δισεκ. στο ΔΝΤ μελετά το Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει 3,35 δισ. ευρώ από τα κέρδη που έχουν πραγματοποιήσει οι εθνικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα, έως τις αρχές Ιουλίου, αν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές ενώ σε μια τέτοια περίπτωση οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν να απελευθερώσουν κάποια από τα κεφάλαια εντός των επόμενων ημερών.

Αυτό θα γίνει με τη διοχέτευση των κερδών σε λογαριασμό του Ευρπωαικού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα τα καταβάλει στην Ελλάδα μόλις το Eurogroup δώσει το ok. Πάντως το Blοomberg επισημαίνει ότι η Γερμανία και κάποιες χώρες ακόμη εκφράζουν σκεπτικισμό για τα αν είναι αυτή η σωστή στρατηγική.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Thierry Roge

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here