Βόμβα Bild: Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει μυστικό σχέδιο για εκλογές

Βόμβα μεγατόνων ρίχνει η γερμανική Bild, στην κυριακάτικη έκδοσή της, με δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει μυστικό σχέδιο για πρόωρες εκλογές.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης, χωρίς να τον κατονομάζει, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αποκάλυψε ο Ελληνας υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός τον οποίο δεν κατονομάζει η BIld σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί, ωστόσο, δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι «νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

 

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*