Βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Συρία (BINTEO)

0
1

 

Ένα μαιευτήριο ήταν ο στόχος αεροπορικής επιδρομής στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Save The Children.

Το μαιευτήριο αυτό παρείχε φροντίδα σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες ενώ σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές από το σημείο, η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη κοντά στο νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα διοικητής των τζιχαντιστών.

«Αυτό (το πρόσωπο) στοχοθέτησαν. Είχε πάει να επισκεφθεί τη σύζυγό του που είχε μόλις γεννήσει όταν σημειώθηκε ο βομβαρδισμός» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μαιευτήριο, που χτίστηκε τον Ιούνιο του 2014, «είναι σχεδόν μη λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές» σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες.

Η ΜΚΟ δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων, αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, επιβεβαίωσε ότι κατά τον βομβαρδισμό «επλήγη η είσοδος του νοσοκομείου, το οποίο παράσχει φροντίδα κάθε μήνα σε περισσότερες από 1.300 γυναίκες». Έκανε επίσης λόγο για «θύματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here