Βόρεια Θάλασσα: Εκκενώθηκαν οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και αερίου

0
7

 

Ένας νεκρός εργάτης και άλλοι δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης τεράστιων κυμάτων με πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Επιπλέον μια επικίνδυνη καταιγίδα πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα απείλησε τους εργαζόμενους σε αρκετές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου.

Αρκετές εξέδρες εκκενώθηκαν την Πέμπτη και σταμάτησε εν μέρει η παραγωγή πετρελαίου. Ιδιαίτερα επικίνδυνη ήταν η κατάσταση ανοιχτά της Νορβηγίας στην πλατφόρμα «Valhall» που λειτουργείται από την BP. Ένας μη επανδρωμένος γερανός ξεκόλλησε από τη θέση του και απείλησε να συγκρουστεί με την υπόλοιπη εγκατάσταση.

Την Τετάρτη ένα τεράστιο κύμα  χτύπησε μια πλατφόρμα στην οποία αντλείται φυσικό αέριο από την εταιρεία Statoil. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ένα εργάτης και τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα «Valhall» στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι εκκενώθηκε πλήρως και η παραγωγή σταμάτησε.

Και οι υπόλοιπες πλατφόρμες που λειτουργούν στην θαλάσσια περιοχή εκκενώθηκαν από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες, αμερικανικών και κινεζικών συμφερόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here