Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές κατά ΜΑΤ και υπουργείων για τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

0
5
ӕÊōԑٓǠʁɠЏхɁ ԇӠבՓǓ UÇӠӔύ ЅɑI`(ICONPRESS/ÉّÏӠƁ׏ө

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για τα επεισόδια στον Πειραιά, από μέλη της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Zητούν να μάθουν αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των μελών των ΜΑΤ για τα επεισόδια, όπως και ποιες ενέργειες θα κάνουν οι δύο υπουργοί για τον «εκδημοκρατισμό της αστυνομίας», όπως και αν έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση σε βάρος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που μετείχαν.

Αναλυτικά η ερώτηση των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Παρασκευή 8/4/2016 περί ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια στους πρόσφυγες, υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Λαγού Ιωάννη και Κασιδιάρη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από βιντεοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε πανελλαδικά από όλα τα κανάλια, παρακολουθήσαμε όλοι την τέλεση σωρείας αδικημάτων, με ιδιαίτερα ανησυχητική τη δολοφονική απόπειρα με σιδερόβεργα σε βάρος μέλους τηλεοπτικού συνεργείου.

Από το βιντεοσκοπημένο υλικό καθίσταται σαφές ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οργανωμένα, τελούσαν υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών τους, χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και κοντάρια ως όπλα και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημοσιογράφους και άλλους πολίτες. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής βρίσκονταν μέσα στις τάξεις διμοιρίας ΜΑΤ προβαίνοντας σε βίαιες ενέργειες.

Επειδή οι δράστες των ως άνω βίαιων επεισοδίων είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και τελούσαν υπό τις διαταγές των παρόντων βουλευτών, οι οποίοι και γνωρίζουν την ταυτότητά τους.

Επειδή μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προβεί σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπρησμούς κτλ, όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, ενώ ήδη δικάζονται μέλη και οι βουλευτές της για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επειδή το κράτος έχει πρωταρχική υποχρέωση να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αλλά και να παρέχει άμεση και αποτελεσματική έννομη προστασία σε κάθε πρόσωπο που βρίσκεται στην επικράτειά του.

Επειδή ανάλογες δράσεις πλήττουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ασφάλειας».

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες των βίαιων επεισοδίων και ιδίως ο δράστης με τη σιδερόβεργα;

2. Έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση σε βάρος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι διοργάνωσαν και καθοδηγούσαν τις βίαιες πράξεις;

3. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των μελών της ως άνω διμοιρίας;

4. Σε τι ενέργειες θα προβούν οι κ.κ Υπουργοί για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here