Βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον πρωθυπουργό για τις offshore

0
6

 

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν 38 βουλευτές της ΝΔ με αφορμή τις, όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλεπάλληλες και σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση με τις offshore.

Μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας Βουλή, διαδικασία κατά την οποία η «γαλάζια» παράταξη επέλεξε να αποχωρήσει από την συζήτηση στην Ολομέλεια, οι «γαλάζιοι» βουλευτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση, ότι «επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας. Είναι σαφές, ότι για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση δε λειτουργεί μόνο πανικόβλητη και με επιπολαιότητα, αλλά η νομοθετική τακτική που ακολουθεί εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αμνηστεύει τους υπευθύνους».

Οι 38 ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν στην ερώτηση τους ότι «από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 Βουλευτών της ΝΔ με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες». Συμπληρώνουν μάλιστα πως «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν «τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά την δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here