Βουλγαρία: «Κυνηγός κεφαλών» θεωρεί σπορ τα βασανιστήρια σε πρόσφυγες και ζητά κρατική επιχορήγηση

0
11

 

Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» περιπολούν στα σύνορα ψάχνοντας πρόσφυγες αποκαλύπτει η Daily Mail.

Μάλιστα ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Για να θυμίζει μάλιστα απόλυτα Φαρ Ουέστ ο τρόπος δράσης του, ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Ο Βάλεφ, για να νομιμοποιήσει τη δράση του, ισχυρίζεται ότι κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την κατηγορίες ότι ο ίδιος είναι τρομοκράτης – και τρομοκρατεί τα θύματά του.

Ο κυνισμός του φτάνει στο επίπεδο να περιγράφει το κυνήγι κεφαλών ως «σπορ»: «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», ισχυρίζεται.

Στο «θεάρεστο» έργο του πολλές φορές έχει την βοήθεια, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οχημάτων που κινούνται άνετα σε χωματόδρομους καθώς και εκπαιδευμένων σκύλων. Ο ίδιος συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Huddled in fear: Suspected illegal migrants cower on the ground after being 'caught' by Valev. Human rights activists have accused Valev of terrorising his captives with death threats
Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών.

Ωστόσο οι επισημάνσεις της Επιτροπής  έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς προκάλεσαν ένα κύμα υποστήριξης στον Ντίνκο Βάλεφ, δείχνοντας ότι το ρατσιστικό, ξενοφοβικό μίσος και οι πρακτικές Άγριας Δύσης χαίρουν κάποιου βαθμού αποδοχής από τη βουλγαρική κοινωνία.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Επιτροπής του Ελσίνκι ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες κάθε ηλικίας ακόμα και παιδιά και μάλιστα σε μία περίπτωση τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here