Βουτιά στη δημοτικότητα του Κάμερον μετά τα Panama Papers

0
0

 

Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών έπεσε η  δημοτικότητα του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον μετά την αποκάλυψη για τα υπεράκτια ταμεία που είχε ιδρύσει ο πατέρας του με έδρα τις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov,  μόνο το 34% δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για τις ενέργειες του Ντέιβιντ Κάμερον. Σχεδόν έξι στους δέκα Βρετανούς (ποσοστό 58%) έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό τους.

Το 34% είναι το χαμηλότερο ποσοστό για τον Κάμερον από τον Ιούλιο του 2013, σημειώνει το ινστιτούτο. Ακόμη και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης των Εργατικών, καταγράφει μικρότερο ποσοστό (52%) αρνητικών απόψεων.

Μόλις το 23% των Βρετανών εμπιστεύεται τον συντηρητικό πρωθυπουργό στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν: μόλις 17%. Ένας στους τέσσερις (ποσοστό 25%) εμπιστεύεται τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν χαίρει της εμπιστοσύνης του 39% των Βρετανών πολιτών.

Σύμφωνα με το YouGov, εκτός από το σκάνδαλο των «Εγγράφων του Παναμά», η πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού ενδέχεται να οφείλεται και στη διαφωνία της εκλογικής βάσης του όσον αφορά το ζήτημα της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ