Βουτιά στη δημοτικότητα του Κάμερον μετά τα Panama Papers

0
4

 

Στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών έπεσε η  δημοτικότητα του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον μετά την αποκάλυψη για τα υπεράκτια ταμεία που είχε ιδρύσει ο πατέρας του με έδρα τις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov,  μόνο το 34% δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για τις ενέργειες του Ντέιβιντ Κάμερον. Σχεδόν έξι στους δέκα Βρετανούς (ποσοστό 58%) έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό τους.

Το 34% είναι το χαμηλότερο ποσοστό για τον Κάμερον από τον Ιούλιο του 2013, σημειώνει το ινστιτούτο. Ακόμη και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αμφιλεγόμενος ηγέτης των Εργατικών, καταγράφει μικρότερο ποσοστό (52%) αρνητικών απόψεων.

Μόλις το 23% των Βρετανών εμπιστεύεται τον συντηρητικό πρωθυπουργό στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν: μόλις 17%. Ένας στους τέσσερις (ποσοστό 25%) εμπιστεύεται τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν χαίρει της εμπιστοσύνης του 39% των Βρετανών πολιτών.

Σύμφωνα με το YouGov, εκτός από το σκάνδαλο των «Εγγράφων του Παναμά», η πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού ενδέχεται να οφείλεται και στη διαφωνία της εκλογικής βάσης του όσον αφορά το ζήτημα της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here