Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών

0
6

 

 

Με φουλ ρυθμούς αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι η Βουλή, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στην αναμονή βρίσκονται σειρά σημαντικών νομοσχεδίων, η ψήφιση των οποίων, θεωρεί η κυβέρνηση, θα δώσει το έναυσμα για την εκκίνηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημαντικά νομοσχέδια όπως, αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτες καταθέσεις ή κοινωνική οικονομία, έμειναν πίσω εξαιτίας του ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα και να συνεχιστεί κανονικά η Ολομέλεια.

Ο κ. Βούτσης απέρριψε σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι στην οπτική και στον ορίζοντα της κυβέρνησης.

«Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία πάρθηκε για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για το πρόγραμμα αυτό ή και όποιο άλλο πρόσθετο εκπονήσει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Να ζητάς κάθε χρόνο είτε να σε αποθεώσει ο λαός, είτε οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος θα γίνει ταμείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί το Σύνταγμα. Δεν θα είναι, όμως, ως επιλογή ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε 100% στην απλή αναλογική»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ξεκαθάρισε ότι «σημείο αναφοράς στο οποίο επιμένουμε 100% είναι η απλή αναλογική, ανεξαρτήτως άλλων απόψεων».

«Σωστές και καλές, οι προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος»

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε πολύ σωστές τις προτάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. «Το ΔΝΤ πηγαίνει σε πολύ προχωρημένες, καλές και σωστές προτάσεις για το χρέος, οι οποίες δεν απηχούν απόψεις Ευρωπαίων. Καλό είναι να βρεθεί λύση, γιατί φοβάμαι μην μας πούνε ακόμα ψάχνουμε αφήστε να το δούμε άλλη στιγμή», είπε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Βούτσης μίλησε για «ΕΕ που δεν έβλεπε το τσουνάμι που ερχόταν και διέλυσε τέσσερις χώρες», αλλά και για «γενικότερη αβλεψία και πολιτική μετριότητα» που υπάρχει στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here