Βούτσης: Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, που θα κόψει τα πόδια της

0
14

 

«Αυτό είναι έξω από κάθε συζήτηση, δεν θέλει η κυβέρνηση, πριν το μπορεί υπάρχει και το θέλω» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση,ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να πει ναι σε αυτή την πρόταση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM ανέφερε πως: «Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Αλίμονο αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση τι θα γίνει αν επιμείνουν οι θεσμοί, απάντησε ότι «τότε το ΔΝΤ θα κρατήσει με πίκρα την επιφύλαξή του».
Εκτίμησε δε ότι από την πλευρά ΔΝΤ και Σόιμπλε ποτέ δεν έγινε δεκτή ως βάση η συμφωνία του καλοκαιριού.

Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε επίσης ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν στη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε».

Εκτίμησε τέλος ότι η περιπέτεια «θα έχει καλή κατάληξη, είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here