Βούτσης: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα

0
7
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget, in Athens, on Dec. 1, 2015 /Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου, 2015

 

Την ανάγκη να κλείσει όσο το δυνατό γρηγορότερα η αξιολόγηση, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ έκανε λόγο για τιμωρητική διάσταση που έχουν οι απαιτήσεις των θεσμών, οι οποίες, όπως είπε, οδηγούν τη χώρα σε τελμάτωση.

Ταυτόχρονα, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι όσο υπάρχει αυτό το στενό πλαίσιο της επιτήρησης και των δεσμεύσεων, δεν υπάρχει δυνατότητα αναπτυξιακής πρωτοβουλίας της χώρας.

Αφορμή στάθηκε η ειδική εκδήλωση στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών με θέμα «ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, ιστορική αναδρομή, αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές».

Στην παρέμβαση του, ο κ. Βούτσης υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που κατέβαλε η κυβέρνηση το καλοκαίρι για να μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας ότι από τους θεσμούς υπήρχε μια ακατανόητη και τιμωρητική επιμονή «ή μηδέν ή 23% ή να πάρει πίσω τη νομοθεσία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ανεξάρτητα από ιδεολογικές προσεγγίσεις, όσο η χώρα δεν βγαίνει από το πλαίσιο της επιτήρησης και της δέσμευσης τέτοιων πολιτικών δεν υπάρχει μεγάλη προσδοκία και δυνατότητα για αναπτυξιακή πρωτοβουλία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here