Βούτσης: Η Ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

0
10
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget, in Athens, on Dec. 1, 2015 /Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου, 2015

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρινίζοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στην τροπολογία που αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη κοπή της πίτας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι πιθανόν στο κείμενο της τροπολογίας να μην προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός των τηλεοπτικών αδειών προσθέτοντας ότι προφανώς αυτός θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των κομμάτων.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν υπάρχει βούληση και από τα άλλα κόμματα, να γίνει ο σχετικός διάλογος σε μια προσπάθεια συναινετικής λύσης πριν την Παρασκευή, προσθέτοντας ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις θα γίνουν όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας αμέσως μετά.

Σε ερώτηση «αν η ΝΔ δεν συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ τι εκτιμά ότι θα συμβεί;», ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «με το «αν» δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει τη διαδικασία του διαλόγου ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το θέμα αυτό θα έχει λήξει.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης να αποφασίσει η Βουλή για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, θα «απελευθερωθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από πιέσεις που τυχόν τους ασκούνται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here