Βούτσης: Η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί

0
6

 

Την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις, διατυπώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Realnews».

«Μόλις έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, η οποία θα λάβει διεθνείς διαστάσεις, με το οδοιπορικό υπουργών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ευρώπη για τη διαβούλευση της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «Το τελικό «προϊόν» της διαβούλευσης και της συμφωνίας που θα υπάρξει, εκτιμώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που επί τρεις μήνες συστηματικά οι εγχώριες Σειρήνες της καταστροφολογίας έχουν προβλέψει. Δεν θα έχουν τη χαρά της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά».

Ο κ. Βούτσης αναφέρει μάλιστα ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις. «Καθένας θα κριθεί όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την ευθύνη του σε ιστορικό χρόνο», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία του λαού επέδειξε θαυμαστά δείγματα αλληλεγγύης και συνειδητής υπομονής μπροστά σε μείζονα θέματα.

Τονίζει, ακόμη, ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι στη σωστή κατεύθυνση και υποδηλώνει με σαφήνεια το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπέρ των πλέον αδύνατων και διαμορφώνει ένα περιβάλλον για δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here