Βούτσης: Ούτε κατά διάνοια δεν φεύγει ο Μουζάλας

0
2

 

«Ούτε, κατά διάνοια! πρέπει να παραμείνει υπουργός, γιατί να φύγει; Το θέμα, θα αντιμετωπιστεί, όπως έχει αντιμετωπιστεί, μέχρι την ώρα. Θα λυθούν όλα αυτά τα ζήτημα, χωρίς άδικες, άτοπες και αναίτιες ανθρωποθυσίες, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον Γιάννη Μουζάλα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, o Νίκος Βούτσης σε ότι αφορά στην αξιολόγηση και τα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή ανέφερε ότι «εύκολα, δεν περνάει τίποτα, που προσκρούει στη συνείδησή μας, όλων μας, που θα θέλαμε να υπάρχουν καλύτερες λύσεις και να έχει κλείσει ήδη αυτός ο επώδυνος κύκλος για την κοινωνία. Εύκολο δεν είναι τίποτα.. Αλλά, ναι, βλέπω να κλείνει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση, εξ’όσων γνωρίζω, έχει δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξει κόψιμο στις κύριες συντάξεις και μάλιστα ανεξαρτήτως, ύψους, αυτό κρατήστε το. Και δεύτερον, ότι στις επικουρικές, αν υπάρξουν μειώσεις, θα είναι τέτοιες που το άθροισμά τους, να αφορά πολύ μικρότερο από όσο υποθέτει κανείς, αριθμό συμπολιτών μας«.

Σε ότι αφορά στην εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Ε.Ε-Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είπε: «Δεν θα είναι κάτι εύκολο, αυτό είναι σίγουρο, διότι είδατε και τις δηλώσεις της Αυστριακής υπουργού, πάλι, που έκανε για τον άλλο διάδρομο τον Βαλκανικό. Ο καθένας, θα προσπαθήσει, προς τη δικιά του πλευρά, να εξισορροπήσει ή να αποσταθεροποιήσει, αυτή την απόφαση. Γενικά είναι μία απόφαση, η οποία δίνει δυνατότητες να υπάρξουν λύσεις…Για τους πρόσφυγες τα σύνορα είναι ανοιχτά, ούτως ή αλλιώς. Για τους μετανάστες, τους παράτυπους, υπήρχε και το καθεστώς επανεισδοχής τους. Υπήρχε απόλυτος διαχωρισμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, από το καλοκαίρι.

Η Ευρώπη θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι στο επόμενο διάστημα 2-3 ετών, στη βάση της δυνατότητας κάθε χώρας, θα πρέπει να απορροφηθούν, να φιλοξενηθούν και να ενσωματωθούν ενδεχομένως, προοπτικά, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, προσφύγων» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here