Βραζιλία: Δε θα παραιτηθώ ποτέ δηλώνει η Πρόεδρος Ρουσέφ

0
4

 

Δεν πρόκειται ποτέ να υποβάλει την παραίτησή της από το προεδρικό αξίωμα διεμήνυσε την Τρίτη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.

Κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποπομπής της που άρχισε στη Βουλή και έκανε λόγο για ένα «πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατίας» που ενορχηστρώθηκε από την αντιπολίτευση.

«Δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ, δεν θα παραιτηθώ ποτέ», τόνισε η κεντροαριστερή πολιτικός, η οποία κατηγορείται από την αντιπολίτευση πως παραποίησε τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της χώρας ώστε να διευκολυνθεί η επανεκλογή της το 2014.

«Δεν πρόκειται να μασήσω τα λόγια μου», είπε η Ρουσέφ και πρόσθεσε πως «αυτό που καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει είναι ένα πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατίας».

Η πρόεδρος της Βραζιλίας έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους κατόπιν μιας συνάντησης με διαπρεπείς νομικούς που την υποστηρίζουν.

Η διαδικασία αποπομπής της «δεν έχει νόμιμη βάση», επέμεινε η Ντίλμα Ρουσέφ.

«Το να καταδικάζεται κάποιος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει είναι η χειρότερη δυνατή αδικία. Έχω ήδη υπάρξει θύμα αυτού του εγκλήματος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας», υπενθύμισε η πρώην αντάρτισσα που είχε βασανιστεί επί χούντας.

«Είναι καθαρό ότι δεν θα προτιμούσα ποτέ να ζήσω αυτή τη στιγμή, αλλά έχω αρκετή ενέργεια, επαρκές κίνητρο και σεβασμό προς τη δημοκρατία για να αντιπαρατεθώ σε αυτή τη συνωμοσία εναντίον της δημοκρατίας στη χώρα μας», συνέχισε η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Αυτός είναι ο λόγος «που έχω τη βεβαιότητα: δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πραξικόπημα», πρόσθεσε.

Μια ειδική επιτροπή της Βουλής εξετάζει από την Παρασκευή το αίτημα να αρχίσει η διαδικασία αποπομπής της προέδρου Ρουσέφ, όπως ζητάει η αντιπολίτευση. Αναμένεται να υποβάλει μέσα στον επόμενο μήνα μια έκθεση με την οποία θα παραπέμπει—ή όχι—το αίτημα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here