Βραζιλία: Επίδειξη δύναμης των ΤΑΧΙ στο Ρίο μόλις 4 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

0
13

 

Μπλόκαραν τους μεγαλύτερους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο οι οδηγοί ταξί, προκαλώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα και κυκλοφοριακή συμφόρηση μόλις τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαμαρτύρονταν για τη δραστηριοποίηση της διαδικτυακής υπηρεσίας ταξί Uber

Τα ταξί σχημάτιζαν ουρές και κατέλαβαν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες, όπως την Ατέρο ντε Φλαμένγκο, που συνδέει την τουριστική συνοικία Κοπακαμπάνα στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Όχι στην πειρατεία, οι οδηγοί των ταξί είναι επαγγελματίες» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής κοντά στο αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων Santos Dumont.

Η κυκλοφορία προς το διεθνές αεροδρόμιο Antonio Carlos Jobim  παρέλυσε επίσης από τα εκατοντάδες ταξί που είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Επιβάτες, αγχωμένοι ότι θα έχαναν την πτήση τους, επέλεξαν μοτοσικλέτες-ταξί και με τις βαλίτσες ανά χείρας επιχειρούσαν να περάσουν μέσα από το τεράστιο μποτιλιάρισμα. Άλλοι πεζή στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να φθάσουν εγκαίρως στους τερματικούς σταθμούς.

Οι οδηγοί των ταξί είχαν κρεμάσει σημαίες από τα παράθυρα των οχημάτων τους κι είχαν κολλήσει και αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Uber, έξω».

Το Ρίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το διάστημα 5 έως 21 Αυγούστου. Οι μετακινήσεις των αθλητών και των τουριστών με το πεπαλαιωμένο σύστημα συγκοινωνιών αλλά και το κυκλοφοριακό χάος που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στους δρόμους του Ρίο ανησυχούν τους διοργανωτές.

Η εταιρεία Uber δεν έχει λάβει επίσημη άδεια να δραστηριοποιείται στο Ρίο, ωστόσο της επιτρέπεται να λειτουργεί χάρη σε μια προσωρινή δικαστική απόφαση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here