Βραζιλία: Καταρρέουν τα οικονομικά του Ρίο λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

0
11

 

Συναγερμός στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σε περίπου ενάμιση μήνα. Ο κυβερνήτης της κήρυξε κατάσταση έκτακτης  οικονομικής ανάγκης.

Ήδη είχε αναγκαστεί εδώ και μήνες να κλείσει σχολεία και νοσοκομεία για να καλύψει τα κόστη των Αγώνων αλλά τώρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις υποχρεώσεις απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των  Αγώνων.

Με αφορμή την επίσκεψη του μεταβατικού προέδρου της χώρας Μισέλ Τέμερ στην περιοχή εξεδόθη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία  η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων οδήγησε σε «σοβαρές δυσκολίες στην παροχή βασικών δημοσίων υπηρεσιών» και χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί «μια ολοκληρωτική κατάρρευση «της διοίκησης της δημόσιας ασφάλειας, υγείας, εκπαίδευσης, μέσων μεταφοράς και περιβαλλοντικής διαχείρισης«.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει υποσχεθεί ότι  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here