Βρετανία: Οκτώ βδομάδες φυλακή για απειλές μέσω Facebook

0
2

 

Δικαστήριο στην Βρετανία επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ εβδομάδων σε έναν άνδρα λόγω των απειλών μέσω Facebook ότι θα τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι μίας βουλευτίνας, όταν αυτή τάχθηκε υπέρ στη ψηφοφορία για την επέκταση της αεροπορικής εκστρατείας της Βρετανίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στη Συρία, μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 23χρονος Κρεγκ Γουάλας, γνωστός και ως Μοχάμαντ Μουτζαχίντ Ισλάμ, καθώς έχει ασπαστεί το ισλάμ, ενώ εξέτιε ποινή φυλάκισης για απόπειρα ληστείας, είπε πως ήθελε να δείξει στην βουλευτίνα Σάρλοτ Λέσλι «πώς είναι να δολοφονεί αθώους».

Τρεις εβδομάδες μετά την αποφυλάκιση του μετά από πέντε χρόνια στγ φυλακή, εξαπέλυσε ένα υβρεολόγιο εναντίον της βουλευτίνας του βρετανικού βορρά κι έκανε απειλητικά σχόλια στη σελίδα του UK Truth Movement στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Όπως έγραψε: «Θα σπάσω τα παράθυρα και θα βάλω βόμβα στο σπίτι της, την ώρα που εκείνη θα είναι κρυμμένη στο κρεβάτι της…».

«Θα τη βρω και θα της δείξω πώς είναι να δολοφονείς αθώους» έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση του στις 3 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας μια σειρά χυδαίων και υβριστικών χαρακτηρισμών, μια μέρα μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο της έναρξης αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Την 7η Δεκεμβρίου ομολόγησε ότι έκανε τα εν λόγω σχόλια, όταν ο πατέρας της Λέσλι υπέβαλε μηνυτήρια στην αστυνομία.

«Μετατρέψατε σε προσωπικό ζήτημα έναν πολύ σοβαρό διάλογο, χρησιμοποιώντας όχι απλά χυδαίες, αλλά θα έλεγα και μισογυνικές εκφράσεις έναντι μίας εν ενεργεία βουλευτίνας σε ένα δημόσιο χώρο συζήτησης, που προκάλεσε αναμφισβήτητα ανησυχία», δήλωσε ο δικαστής Μαρκ Τζάμιτ.

Όπως υποστήριξε ο Γουάλας «ξέσπασε την οργή του» και είπε δεν είχε κοιμηθεί καθόλου, καθώς «συμμετείχε σε διαδηλώσεις για δύο ή τρεις μέρες», ενώ ισχυρίστηκε ακόμη πως δεν είχε πάρει τα αντιψυχωσικά φάρμακα του για τη διαταραχή προσωπικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here