Βρετανία: Περιπολίες μοτοσικλετιστών κατά των λεηλασιών

0
9

 

Oι μοτοσικλετιστές της περιοχής του Μπράντφορντ, στη βόρεια Αγγλία, έσπευσαν στο πλευρό των αστυνομικών αρχών προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο λεηλασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές που έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, δήλωσε την Τρίτη ένας από τους επικεφαλής της ομάδας των μοτοσικλετιστών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είδαμε στο Facebook ότι υπήρξαν περιστατικά λεηλασιών στο Μάιδολμροϊντ και το Χέμπντεν Μπριτζ και ο κόσμος κουράστηκε να τον ληστεύουν» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ, 57 ετών, ιδιοκτήτης της παμπ «The Northern» στο Μπράντφορντ.

«Η αστυνομία δυσκολεύεται να (μας) προστατεύσει, επομένως μας είπαν «εντάξει, ό,τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε…»».

Το βόρειο τμήμα της Αγγλίας έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να σαρώσει την περιοχή μια νέα καταιγίδα που θα δυσχεράνει την κατάσταση.

Η αστυνομία του δυτικού Γιόρκσιρ ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιπολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού έλαβε καταγγελίες από τους πλημμυροπαθείς ότι λευκά φορτηγά κυκλοφορούν στην περιοχή για να κλέψουν τα υπάρχοντά τους που έχουν μεταφέρει έξω από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου.

«Όλοι μας είμαστε μεγαλόσωμοι. Επομένως όταν μας δουν να καταφθάνουμε, γενικά το βάζουν στα πόδια» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ.

«Σταματήσαμε ένα ή δύο φορτηγά, έφυγαν αφήνοντας πίσω όλο το περιεχόμενό τους».

«Τη νύχτα, τα πάντα έχουν ερημώσει. Ο κόσμος εργάζεται όλη την ημέρα για να καθαρίσει, το βράδυ επομένως είναι εξουθενωμένοι. Στο Χέμπντεν Μπριτζ η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί, επικρατεί μαύρο σκοτάδι, μια πραγματική εμπόλεμη ζώνη όπως παρακολουθούμε στην τηλεόραση» τόνισε ο ίδιος.

Οι μοτοσικλετιστές συναντιούνται στην παμπ του Λόιντ. Περίπου τριάντα μοτοσικλετιστές θα συμμετάσχουν στις περιπολίες, Τρίτη ρτηι Τετάαύριο: εκείνοι της λέσχης των Drifters, αλλά και άλλων ομάδων, των Broken Bones, Nuntaii Mortis, Pyratz κ.α.

«Στην αρχή ο κόσμος μας αντιμετώπιζε με δυσπιστία, όμως τώρα μας προσφέρει τσάι. Μια γυναίκα μας προσέφερε ακόμα και παραδοσιακά σάντουιτς με τηγανητές πατάτες», εξήγησε ο Λόιντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here