Βρετανία: Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τους Εργατικούς

0
4

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να χρειάζεται να προταθεί από βουλευτές του κόμματος.

«Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς», δήλωσε ο Κόρμπιν στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως αν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.

Υποψήφια για την αρχηγία η Άντζελα Ιγκλ – Αμφισβήτησε ανοικτά το έργο του Κόρμπιν

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ δήλωσε χθες την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα αύριο, Δευτέρα, για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της στην ηγεσία του Κόρμπιν ο οποίος δεν παραιτείται έπειτα από την αποτυχία του να ενώσει το κόμμα, όπως η ίδια τόνισε.

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα.

Ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών από την σκιώδη κυβέρνηση του, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη νίκη του Brexit και την πρόταση μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του.

Η 55χρονη Ιγκλ έχει δηλώσει ότι επισήμως θα θέσει την υποψηφιότητά της αύριο. Η ίδια τόνισε ότι ο Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών βουλευτών και δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ψηφοφόρους.

«Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορες γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο».

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010.

Η Ιγκλ τόνισε ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, «απέτυχε να εκπληρώσει το πρώτο και σημαντικότερο καθήκον του, να ηγηθεί ενός κοινοβουλευτικού Εργατικού Κόμματος οργανωμένου και αποτελεσματικού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here