Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για τους γκέι που θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ

0
6

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας με ταξιδιωτική του οδηγία προειδοποιεί όσους Βρετανούς ομοφυλόφιλους ή τρανσέξουαλ επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της νομοθεσίας στη Βόρεια Καρολίνα και το Μισισιπή.

«Οι ΗΠΑ είναι μία εξαιρετικά ποικιλόμορφη κοινωνία και η στάση απέναντι στα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας διαφέρει σημαντικά από τη μία πολιτεία στην άλλη» αναφέρει στην οδηγία του το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα πέρασε νόμους και στις δύο πολιτείες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών προς τους ομοφυλόφιλους, συνεχίζει.

Πρόκειται για τον «νόμο της τουαλέτας» εξαιτίας του οποίου και γνωστοί καλλιτέχνες έχουν ακυρώσεις τις συναυλίες τους στις συγκεκριμένες πολιτείες διαμαρτυρόμενοι.
Σύμφωνα με αυτόν, τα ομοφυλόφιλα άτομα οφείλουν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες βάσει του φύλου που γεννήθηκαν και αναφέρεται στο πιστοποιητικό γέννησης τους.

Ενώ, ο σχετικός νόμος στο Μισισιπή ορίζει επιπλέον πως προστατεύονται δεκάδες μορφές επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε περίπτωση που αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τους ομοφυλόφιλους πελάτες τους.

Είναι «τόσο τρομακτικό και ενοχλητικό ότι ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του έθνους μας έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του από τους «κινδύνους» του ταξιδιού στις ΗΠΑ«, δήλωσε ο Ty Cobb εκπρόσωπος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Είναι πλέον πιο σαφές από ποτέ ότι αυτά τα τρομερά μέτρα όχι μόνο βλάπτουν τα άτομα, αλλά επίσης προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη του έθνους μας, όπως και στην αντίληψη που έχουν για την ασφάλεια των ομοφυλόφιλων που ταξιδεύουν στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here