Βρήκαν εκρηκτικά στο κρησφύγετο του Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες

0
7

 

Οι βελγικές Αρχές πιστεύουν ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο μπορεί να είχαν παρασκευαστεί σε ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, το οποίο είχε νοικιαστεί με τη χρήση ψεύτικου ονόματος και όπου βρέθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα ενός βασικού υπόπτου, ο οποίος διαφεύγει.

Η αστυνομία βρήκε υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή εκρηκτικών, ίχνη της εκρηκτικής ουσίας υπεροξείδιο της ακετόνης και τρεις χειροποίητες ζώνες «που θα μπορούσαν να προορίζονται για την μεταφορά εκρηκτικών» σε επιδρομή που πραγματοποίησε στο διαμέρισμα αυτό στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα δακτυλικό αποτύπωμα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αδελφού του ενός από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος επέστρεψε από τη γαλλική πρωτεύουσα το πρωί της επομένης των επιθέσεων, αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του.

Αυτά αγνοούνται από εκείνη την ημέρα, δηλαδή τη 14η Νοεμβρίου, στις 14:00 τοπική ώρα όταν ο ένας από τους υπόπτους στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο Βέλγιο τον άφησε σε δρόμο του Σάερμπεκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here