Βρισιές και απειλές κατά της προέδρου στη δίκη για το Σχέδιο Γοργοπόταμος

0
12

 

Με ύβρεις και απειλές διεξήχθη για ακόμα μία ημέρα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου «Σχεδίου Γοργοπόταμος», με 28 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο Χριστόδουλος Ξηρός και κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Κατηγορούμενοι, εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ:  Α… γ… Δε θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι. Θα σε χώσω κάτω από τη γη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ησυχία, ντροπή σας. Θα σας βγουν ξινά τα γέλια

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ : Κ…..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτά στις  φιλενάδες σας.

Ένας εκ των κατηγορουμένων ο Χρήστος Τσάκαλος φέρεται δε να κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα, αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Το δικαστήριο απέβαλε από τη διαδικασία κάποιους κατηγορούμενους ενώ οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία ενώ απουσίαζαν τόσο ο συνήγορος του Τσάκαλου όσο και ο ίδιος.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν περιγράφονται από κάποιους ως «πρωτοφανείς», καθώς χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβουν οι αστυνομικοί για να συγκρατήσουν κατηγορούμενους, που κινήθηκαν απειλητικά κατά της προέδρου.

Η δίκη έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες και μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας, λόγω της αποχής των δικηγόρων. Η «κόντρα» του εδωλίου με την Έδρα αφορά, όπως υποστηρίζει η πλευρά των κατηγορουμένων, προσπάθεια της προέδρου να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης, καθώς δεν έχουν δοθεί άδειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο για την παράσταση των συνηγόρων.

Στη δικογραφία για την υπόθεση, αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι, που είχαν αποφασίσει για το «Σχέδιο Γοργοπόταμος», δηλαδή τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του, ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι «Πυρήνες». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η κωδική ονομασία του Σχεδίου βρέθηκε σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίες κατασχέθηκαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο του 2015. Οι 28 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου, πλην του Ξηρού, είναι οι: Παν.Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Ό. Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χ. Κόκα, Μ. Μπουτζάρ και Αγγ. Σπυροπούλου, σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου. Επίσης, δικάζονται, σύμφωνα με την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του δεύτερου γιου της.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here