Βρυξέλλες: Από 40 διαφορετικές χώρες τα θύματα των επιθέσεων

0
13

 

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στις Βρυξέλλες για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των θυμάτων, αλλά και του οριστικού απολογισμού των επιθέσεων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα θύματα προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες.

«Δεν έχουμε οριστικό απολογισμό, αυτός παραμένει κατ’ εκτίμηση: περίπου τριάντα θάνατοι και 250 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσεων που συστάθηκε μετά τις επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, μόνο δύο πρόσωπα εκ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα. Πρόκειται για δύο γυναίκες από το Μαρόκο και το Περού.

Την ίδια ώρα, μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και πολλοί Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων τρεις μορμόνοι ιεραπόστολοι και ένας υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οκτώ Γάλλοι έχουν επίσης τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις σοβαρά, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πορτογάλο υφυπουργό πορτογαλικών κοινοτήτων Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο, τουλάχιστον 21 από τους τραυματίες έχουν πορτογαλική υπηκοότητα.

Το Λονδίνο έκανε λόγο για τέσσερις Βρετανούς τραυματίες, ενώ ένας πέμπτος, ο Ντέιβιντ Ντίξον, φέρεται ως αγνοούμενος. Η οικογένειά του δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει νέα του από το πρωί της Τρίτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here