Βρυξέλλες: Έως 11 Δεκεμβρίου να εφορμοστεί το δεύτερου πακέτο προαπαιτούμενων

0
6

 

Την ανάγκη εφαρμογής του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων έως τις 11 Δεκεμβρίου προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, το ένα δισ. ευρώ καλό θα ήταν να εκταμιευθεί πριν από το τέλος του χρόνου, διότι διαφορετικά η εκταμίευσή του θα καθυστερήσει.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η διαθεσιμότητα της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, αυτό δε σημαίνει ότι το ένα δισ. ευρώ θα εξατμιστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο με τις επόμενες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος, εντός του 2016.

Εξάλλου, δήλωσε ότι «τα καλά νέα» είναι ότι τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες επαρκούν για την ανακεφαλαιοποιησή τους.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δύο εκ των συστημικών τραπεζών της Ελλάδος δεν χρειάστηκαν κρατικές ενισχύσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σε γενικές γραμμές, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου θα είναι σύντομη και «δεν θα υπάρξουν πολιτικά συμπεράσματα». Όπως είπε, θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό και από τους εκπροσώπους των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν.

Ερωτηθείς πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να συμβεί το Φεβρουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here