Βρυξέλλες: Ποινική δίωξη για τρομοκρατία σε 4 άτομα

0
3

 

Ποινικές διώξεις  «για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες» σχετικά με τις επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ ασκήθηκαν στον Μοχάμεντ Αμπρινί, τον Οσάμα Καγιέμ, τον Ερβέ Μπ. Ν και τον Μπιλάλ ΕΜ. 

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί παραδέχθηκε ότι είναι «ο άνδρας με το καπέλο» που συνόδευε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα «του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο, όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας. Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος».

Οι δικαστικές Αρχές ανέφεραν ότι ο Οσάμα Καγιέμ είναι ο άνδρας που συνόδευσε στον σταθμό του μετρό Μαλμπεκ τον καμικάζι-αυτοκτονίας Χαλίντ ελ Μπακραουί και είναι το άτομο που αγόρασε τις τσάντες από το εμπορικό κέντρο City2, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις. Το DNA του φέρεται να βρέθηκε επίσης στο διαμέρισμα – γιάφκα των βομβιστών του Βελγίου.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον Ερβέ Μπ. Μ., έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Οσάμα Κ. για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Ο Μπιλάλ Ε. Μ., 27 ετών, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην κοινότητα Λάκεν των Βρυξελλών, θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσάμα Κ. και κατηγορείται επίσης για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here