Business Insider: Κιμ Γιονγκ Ουν, ένας πραγματικά αρρωστημένος ηγέτης

0
4

 

Μετά τον Χίτλερ «κατάφερε» να δημιουργήσει το πιο απολυταρχικό καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέα και από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, όλα έχουν αλλάξει στη χώρα που θεωρείται «άβατο» για τους δυτικούς, αλλά και για κάθε ξένο.

Τι κρύβεται όμως πίσω από τον απόλυτο ηγέτη της ασιατικής χώρας και ποια ήταν η διαδρομή του μέχρι να αναλάβει τα ηνία; Το Business Insider κάνει ειδικό αφιέρωμα στον Κιμ, για τον οποίο ακόμα και η ημερομηνία γέννησής του θεωρείται μυστήριο.

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου είτε το 1982 είτε του 1983 είτε του 1984. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, η χρονολογία γέννησής του είναι το 1982, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους η ημερομηνία άλλαξε έτσι ώστε να συμπέσει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Β. Κορέας Kim Il-Sung και με τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα του, επίσης ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-Il.

Όπως αναφέρει το Business Insider στο ειδικό του αφιέρωμα, πριν ανέλθει στην εξουσία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, εκείνοι που τον γνώριζαν από μικρό, μιλούσαν για ένα ντροπαλό παιδί. ο Γιονγκ-Ουν πήγε σχολείο στην Ελβετία. Οι συμμαθητές του μάλιστα τον περιέγραφαν ως ένα ήσυχο παιδί με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Του άρεσε το μπάσκετ και είχε ως είδωλό του τον Μάικλ Τζόρνταν από τους Σικάγο Μπουλς. Παρά το μικρό του ύψος, οι φήμες κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παίκτη.

Αφού φοίτησε στο σχολείο, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επέστρεψε στην πατρίδα του για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο πατέρας του, που μέχρι τότε ήταν πιο ο ηγέτης της Β. Κορέας, αρρώστησε βαριά.

Ως αποτέλεσμα, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, αναλαμβάνοντας τη θέση του συνταγματάρχη και του επικεφαλής διάφορων πολιτικών επιτροπών, προετοιμαζόμενος για τον μελλοντικό του ηγετικό ρόλο. Ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Και έτσιστα 30 του χρόνια, ο Γιονγκ-Ουν έγινε ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της Β. Κορέας.

Το 2013 εκτέλεσε τον ίδιο του τον θείο και την οικογένειά του λόγω φημών για ενδεχόμενο πραξικόπημα εναντίον του.

Έχει πέσει θύμα δολοφονικής απόπειρας, ενώ έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς μεταξύ των ξένων ηγετών.

Όταν η σύζυγός του δεν εμφανίστηκε δημόσια επί δύο εβδομάδες, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ίσως είχε πάει να… «συναντήσει» τον θείο του Κιμ…

Η μεγαλύτερη… επιτυχία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ότι έχει καταφέρει να ελέγχει ό,τι τον αφορά σε πληροφορία. Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.

– Έχει παραλάβει βραβείο για τη συμβολή του στη διατήρηση της ειρήνης!
– Έκανε υποχρεωτική την 13ετη στρατιωτική θητεία.
– Οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο, όταν ήταν τριών χρόνων. Στα 9 ήταν σκίπερ.
– Σκαρφάλωσε στο υψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας με κοστούμι και επίσημο παπούτσι.
– Διέταξε να κουρευτούν όλοι σαν και εκείνον.
– Χαλάρωσε τους νόμους που αφορούσαν… τον ρουχισμό των πολιτών -για να γίνει πιο αγαπητός στη νεολαία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το κονιάκ, αγοράζει φανταχτερά αυτοκίνητα και πιάνα ξοδεύοντας πάνω από 645 εκατομμύρια δολάρια σε είδη πολυτελείας, ξεπερνώντας μάλιστα και τον πατέρα του και πρώην ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο πρώην sushi chef του, είχε δηλώσει πως ο ισχυρός άνδρας λάτρευε το κινέζικο πεπόνι, το χαβιάρι του Ουζμπεκιστάν και το χοιρινό Δανίας, ενώ έπινε κονιάκ και έπαιζε γκολφ.

Το 2006, οι ΗΠΑ, εξέδωσαν μία λίστα με 60 πράγματα που δεν έπρεπε να πωλούνται στον Κιμ τον πρεσβύτερο, μεταξύ αυτών, κρύσταλλα, σύνεργα του σκι και γιοτ.

Στις εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης, υπάρχουν στοιχεία για όσα οι οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν εδώ και χρόνια – «εξόντωση», βασανιστήρια, υποδούλωση και βιασμούς. Σημειώνει επίσης πως ανάμεσα σε όλη αυτή την κτηνωδία, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αγόραζε ολόκληρα φορτία με είδη πολυτελείας.

Χάρη στον Ντένις Ρόντμαν, γνωρίζουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το εκλεκτό λικέρ, και κυρίως το κονιάκ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Κιμ και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν ένα χιονοδρομικό και ένα ιππικό κέντρο. Η έκθεση αναφέρει πως η κυρίαρχη ελίτ αγόρασε φανταχτερά αυτοκίνητα, τρεις ντουζίνες πιάνα και κορυφαίο εξοπλισμό καταγραφής. Βασισμένη σε προηγούμενες εκθέσεις, υποθέτουν ότι το συνολικό κόστος των κρατικών δαπανών για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ ΙΙ, σε 645.800.000 το 2012.

 

 

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here