Χίος: Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους αστυνομικούς

0
4

 

Στο τελωνείο Χίου μεταφέρθηκε ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που τοποθετήθηκαν στο ελληνικό νησί ως μέλος της αποστολής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Αιτία ήταν ότι ο άνδρας έφερε διαβατήριο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος αστυνομικός, παρ’ ότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ του politischios.gr επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο τελωνείο του νησιού.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για εσκεμμένη κίνηση της γείτονος αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης τους ψευδοκράτους από την Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν στον «Πολίτη της Χίου» τα ίδια στελέχη.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: politischios.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here