Κομισιόν: Οι Θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

0
2

Έτοιμη να συζητήσει με την Αθήνα εάν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η Κομισιόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ε.Ε. Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κύριος Σχοινάς ανέφερε πως κατά την «τελευταία προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» το περασμένο Σαββατοκύριακο για συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αν και ακολούθως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ πως η Κομισιόν πρέπει να προετοιμαστεί για το Grexit, ο κύριος Σχοινάς σχολίασε πως «είμαστε πολύ απασχολημένοι για να διαπραγματευόμαστε συμφωνία».

Ακολούθως την ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέλαβε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπρέιτχαρντ, η οποία εστίασε στο ζήτημα του ασφαλιστικού και επεσήμανε πως οι Θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα». Είπε επίσης ότι η πρόταση των δανειστών ήταν να μειωθούν οι δαπάνες για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ. Η ελληνική πλευρά πρότεινε μείωση της συνολικής δαπάνης του ασφαλιστικού κατά 0,4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here