Ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές, διαμηνύει ο Μοσκοβισί

0
4

 

Λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, Τσακαλώτου, Σταθάκη και Κατρούγκαλου αντίστοιχα, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν την πρόθεση να καταθέσουν το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μέσα στην επόμενη βδομάδα στη Βουλή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στη γαλλική εφημερίδας Le Monde, συνέστησε ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές.

Ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνει πως η Κομισιόν θέλει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο.

Τονίζει επίσης ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο «με καλή θέληση και δουλειά», προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του περσινού δραματικού σεναρίου περί Grexit.
«Είμαι σίγουρος ότι θα το αποφύγουμε», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ο Γάλλος επίτροπος αναφέρει ότι η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της φορολογίας εισοδήματος, στο ασφαλιστικό και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά όπως διευκρινίζει, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

«Βλέπει» επίσης την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ως ευκαιρία για να συζητηθούν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους, ζητήματα τα οποία, για ακόμη μία φορά, συνέδεσε μεταξύ τους.

Διαβεβαιώνει εξάλλου ότι δεν θα ζητηθούν περαιτέρω προσπάθειες, οι οποίες θα διακινδύνευαν να καταστήσουν πιο εύθραυστες τις οικονομικές και κοινωνικές δομές της Ελλάδας, πέραν των όσων προβλέπονται στο μνημόνιο.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο κ. Μοσκοβισί υποστηρίζει ότι η παρουσία του είναι μια από τις προϋποθέσεις της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, ενώ αρνείται να μπει στη λογική ότι υπάρχουν τακτικισμοί και πολιτικά παιχνίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here